Duurzaamheid is steeds belangrijker, ook op gebied van een uitvaart en daarna. Je zult misschien dat een duurzame of groene uitvaart veel duurder is, maar in veel gevallen is dit niet waar. Het gaat erom dat de keuzes die worden gemaakt bijdragen aan een groenere toekomst en het milieu. Kies je voor een duurzame of groene uitvaart, dan ben je bij FairWell op de goede plek.
Met diverse leveranciers werken we samen om producten te produceren voor deze groene en duurzame merklijn voor de uitvaart.
We nemen je bovendien mee in een aantal trends in uitvaartland met betrekking tot een groene uitvaart.
Plan de uitvaart zo kort mogelijk na het overlijden. En kies niet voor thuis opbaren, hierdoor hoeft er geen gebruikt te worden gemaakt van een koelinstallatie. Kies voor de koelruimte in een uitvaartcentrum, deze optie kost minder energie.
Er zijn ook al ecologische en milieuvriendelijke methodes voor opbaring, maar die worden nog maar op kleine schaal toegepast. Bijvoorbeeld met het gebruik van graszoden.
Een houten grafkist is helemaal niet zo duurzaam als je denkt. Voor het hout worden natuurlijk bomen gekapt.
Kies daarom voor een duurzame grafkist, bijvoorbeeld van gerecycled materiaal. Zo gebruik je een afvalproduct om iets nieuws te maken.
Onze duurzame grafkist is gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal (FAIRboard). Dit lijkt het meest op karton. De basis is houtpulp van gerecycled hout, karton en papier. Deze kisten kunnen worden gebruikt in crematoria, begraafplaatsen en zelfs natuurbegraafplaatsen.
Op de kist kun je eventueel tekenen, schilderen of iets plakken. Maar je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een grafkist die compleet bedrukt is met milieuvriendelijke inkt
Als laatste rustplaats wil je natuurlijk een mooie en vredige plek. Een locatie waar men dierbaren kan herinneren en kan koesteren. De laatste jaren is de behoefte naar een laatste rustplaats in de natuur flink gestegen.
Sinds een aantal jaren is het in Nederland mogelijk om te kiezen voor natuurbegraven. Lees er alles over op www.natuurbegravennederland.nl. Zo is het een eeuwenoud gebruik om begraven te worden in de natuur. Het oudste natuurgraf, zo’n 7500 jaar oud, in Nederland is gevonden in het tegenwoordige Hardinxveld-Giessendam. Met de keuze voor natuurbegraven draag je bij aan het behoud van de natuur. Want deze plek zal voor altijd natuur blijven.
Hoe minder kilometers er worden gemaakt, hoe duurzamer. Laat zowel de opbaring, plechtigheid en condoleance op dezelfde dag plaatsvinden. Er is vaak veel mogelijk bij crematoria.
Er zijn tegenwoordig ook elektrische uitvaartauto’s of kies voor een uitvaartbus. Dan kunnen de overledene als de nabestaande mee. Kies voor op de begraafplaats voor een loopkoets of platte kar. Deze alternatieven hebben geen uitstoot.
Kies bij een duurzame urn voor een materiaal dat het milieu zo min mogelijk belast, bijvoorbeeld gemaakt van zand en zeezout. Deze urnen zijn van organisch materiaal en compleet biologisch afbreekbaar. In de webshop van engraved kun je alle biologische urnen bekijken.
Deze urnen zijn speciaal ontworpen om op een milieuvriendelijke manier te vergaan, zodat de as uiteindelijk opgaat in de natuur. Met onze biologische urnen creëer je een blijvende herinnering in harmonie met de natuur.