Biopanel

Wij gebruiken BioPanel voor onze fotoproducten. Dit duurzame en circulaire plaatmateriaal is geschikt voor veel toepassingen.

BioPanel bestaat voor 100% uit biobased materialen met als bestandsdelen industriële hennep en een thermoplastisch biopolymeer van melkzuur (PLA). Dit zijn snel hernieuwbare plantaardige grondstoffen, die grotendeels lokaal geproduceerd kunnen worden. De productie van BioPanel heeft tot 99% minder CO2 uitstoot tot gevolg in verhouding tot conventionele materialen. Bovendien voorkomt het gebruik van BioPanel restafval.

Hennep en PLA

BioPanel is bruin van kleur en ontleend die natuurlijke kleur aan de gebruikte bestandsdelen Hennep en PLA. Het plaatmateriaal is verkrijgbaar in verschillende diktes en standaardformaten en is tevens op maat leverbaar. BioPanel plaatmateriaal is lichtgewicht en qua sterkte vergelijkbaar met gebruikelijke HPL panelen. Voor signing doeleinden kan BioPanel plaatmateriaal worden voorzien van een milieubewuste PVC-vrije folie. De duurzaamheid van BioPanel hangt af van de specifieke toepassing, waarbij wij voor signing doeleinden een duurzaamheid van minimaal 10 jaar voor outdoor toepassingen garanderen.

© 2024 Fairwell | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.